معرفی انواع دامنه به همراه کاربرد آن ها

0

همانطور که می دانید دامنه ها، انواع مختلفی دارند و بسیاری از افراد در هنگام ثبت دامین در انتخاب نوع دچار سردرگمی می شوند. در این نوشتار می خواهیم به معرفی انواع دامنه بپردازیم و کابردهای هریک را شرح دهیم تا بتوانید بهترین انتخاب را در هنگام خرید دامین داشته باشید. هم چنین پسوندهای مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم تا بدانید هر نوع سایت به چه پسوندی نیاز دارد

دامنه چیست؟

دامنه یا دامین (Domain) در اصل آدرسی است که کاربران برای ورود به سایت شما آن را در مرورگر خود وارد می کنند.

این آدرس باید کاملا منحصر به فرد باشد و اگر شخصی پیش از شما این دامنه را خریداری کرده باشد، دیگر قادر به ثبت آن نخواهید بود.

اولین قدم در راه اندازی و طراحی وب سایت، انتخاب و ثبت دامنه است؛ به همین دلیل باید پیش از هرچیزی با ویژگی های دامنه ی مناسب آشنا شوید.

ویژگی های مهم دامنه

موفقیت در کسب و کارهای آنلاین به عوامل مختلفی بستگی دارد و یکی از این عوامل تعیین کننده، انتخاب و ثبت دامنه است. این دامنه هویت برند شما را می سازد؛ بنابراین در انتخاب نام دامنه به موارد و ویژگی های زیر توجه کنید.

کوتاه بودن: برای آن که نام دامنه ی شما در ذهن کاربر بماند، باید سادگی و کوتاه بودن را در نظر داشته باشید. توصیه می شود که دامنه بیشتر از 12 حرف نداشته باشد.

سادگی: برای آن که کاربر در هنگام تایپ دامنه دچار مشکل نشود، بهتر است از علائمی همچون خط تیره استفاده نکنید و عبارات را با املای درست بنویسید. از تکرار حرف به صورت متوالی نیز استفاده نکنید.

ارتباط موضوعی: ارتباط نام دامنه با حوزه ی فعالیتتان را دست کم نگیرید و سعی کنید نامی انتخاب کنید که کاربر با دیدن آن متوجه فعالیت اصلی کسب و کار شما شود.

پسوندهای رایج: به طور معمول کابران نام دامنه را به همراه پسوند های رایج وارد می کنند. بهتر است شما هم از این پسوندها استفاده کنید و در صورت نیاز حتی پسوندهای مختلف دامنه ی خود را ثبت کنید.

عدم تشابه: انتخاب نام هایی که به برندهای بزرگ و مطرح شباهت دارند، کار عاقلانه ای نیست؛ زیرا این حس را به کاربر منتقل می کنند که شما می خواهید با این تشابه آن ها را به اشتباه بیاندازید.

انواع دامنه
انواع دامنه

چرخه عمر دامنه های مختلف

ثبت دامنه اولین قدم است اما باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که هر دامنه طول عمر مشخصی دارد و برای آن که دامنه را از دست ندهید، باید در فواصل زمانی تعیین شده آن را تمدید کنید.

در بیشتر دامنه های بین المللی این طول عمر تقریبا یکسان است. از پیش از ثبت تا منقضی شدن دامنه 5 مرحله ی زیر سپری می شود:

آزاد بودن دامنه

هر دامنه فقط توسط یک شخص می تواند ثبت شود و اگر پیش از شما کسی آن را به ثبت رسانده باشد، دیگر نمی توانید صاحب آن شوید.

دامنه ی آزاد به دامنه ای گفته می شود که قبلا به ثبت نرسیده و شما می توانید آن را بخرید. هزینه ی هر نوع دامنه، بر اساس پسوند آن، متغیر خواهد بود.

فعال شدن دامنه

بعد از اینکه دامنه ی خود را ثبت کردید، دامنه ی شما فعال خواهد شد. در این مرحله شما می توانید حتی به مدت 10 سال دامنه ی خود را تمدید کنید.

منقضی شدن دامنه

اگر اعتبار دامنه ی شما به اتمام برسد ولی شما آن را تمدید نکنید، دامنه منقضی خواهد شد.

شما 45 روز فرصت دارید تا نسبت به پرداخت هزینه ی لازم، مجددا دامنه را تمدید کنید. بعد از گذشت این دوره ی 45 روزه، اصطلاحا دامنه ی شما قفل خواهد شد.

باز خرید کردن دامنه

اگر دامنه ی منقضی شده را در مهلت 45 روزه تمدید نکنید، دامنه ی شما به مدت 1 ماه قفل خواهد شد. در این مدت تنها مالک دامنه می تواند این دامنه را مجددا ثبت کند.

اما تفاوت فاحشی که وجود دارد این است که اگر در این دوره بخواهید دامنه ی خود را دوباره ثبت کنید، باید هزینه ای در حدود 10 برابر قیمت عادی آن دامنه بپردازید. بنابراین سعی کنید پیش از منقضی شدن و یا در آن دوره ی 45 روزه نسبت به تمدید دامنه اقدام کنید.

حذف شدن دامنه

اگر باز هم بعد از 30 روز مالک دامنه آن را تمدید نکند، دامنه حذف می شود. در این دوره دامنه آزاد می شود و هر شخصی می تواند آن را ثبت کند.

دقت داشته باشید بعضی از سئوکارها بر این باورند که تاثیر عمر دامنه در سئو سایت مهم است لذا ما در مطلبی جداگانه به این موضوع پرداخته ایم.

چرخه عمر دامنه های مختلف
چرخه عمر دامنه های مختلف

انواع پسوند دامنه ی وب سایت ها

همان طور که گفتیم دامنه ها انواع مختلفی دارند و یکی از مواردی که سبب وجه تمایز آن ها می شود، پسوند دامنه است. در ادامه به معرفی پسوندهای رایج و کاربردی می پردازیم.

پسوند .com

محبوب ترین پسوند در میان وب سایت ها .com است و اغلب وب سایت های تجاری از این پسوند استفاده می کنند. این پسوند از اختصار کلمه ی commercial گرفته شده است.

پسوند .int

اغلب سازمان های بزرگ بین المللی از این پسوند استفاده می کنند و برای دیگر سایت ها کارایی مناسبی ندارد. این پسوند از کلمه ی international گرفته شده است.

پسوند .net

یکی از پسوندهای مناسب برای شرکت هایی که در زمینه ی شبکه، هاستینگ، فروش دامنه، تجهیزات سخت افزاری شبکه و … فعالیت می کنند، پسوند .net است. این پسوند از اختصار کلمه ی network گرفته شده است.

پسوند .gov

همانطور که شاید تاکنون دیده باشید، اغلب وب سایت هایی که به دولت وابسته هستند، از این پسوند برای ثبت دامنه استفاده می کنند.‌ این پسوند از اختصار کلمه ی goverment گرفته شده است.

پسوند .info

اگر وب سایتی دارید که با هدف اطلاع رسانی طراحی و ارائه شده، بهتر است از این پسوند استفاده کنید؛ زیرا اغلب سایت هایی که در زمین ههای مختلف به انتشار اطلاعات می پردازند از این دامنه استفاده می کنند. این پسوند از اختصار کلمه ی information گرفته شده است.

پسوند .org

اغلب سازمان های بزرگی که به فعالیت های غیرتجاری می پردازند، از این پسوند استفاده می کنند. این فعالیت ها می تواند آموزشی و یا حرکت های مردمی و خیرخواهانه باشد. این پسوند از اختصار کلمه ی organization گرفته شده است.

پسوند .name

این پسوند در کشور ما مورد استقبال زیادی قرار نگرفته اما در واقع می توان از آن به عنوان اولین پسوند مخصوص اشخاص حقیقی نام برد. اگر می خواهید سایتی شخصی داشته باشید و یا رزومه ای تحت وب برای خود بسازید، می توانید از پسوند name استفاده کنید.

پسوند .edu

پسوند .du برای مراکزی است که فعالته ای مرتبط با آموزش دارند. به عنوان مثال آموزشگاه ها، مدارس و دانشگاه ها می توانند از این پسوند استفاده کنند. این پسوند از اختصار کلمه ی education گرفته شده است.

پسوند .mobi

مراکزی که به طور تخصصی بر روی فروش، تعمیرات و یا ارائه ی خدمات مرتبط با موبایل فعالیت می کنند، می تواندد از این پسوند اختصاصی استفاده کنند. این پسوند از اختصار کلمه ی mobile گرفته شده است.

پسوند .biz

علاوه بر پسوند .com پسوند .biz نیز برای کسانی است که سایتی با اهداف تجاری دارند. این پسوند از اختصار کلمه ی bussiness گرفته شده است.

پسوند .travel

برای شرکت هیا مرتبط با سفر و گردشگری نیز پسوند .travel می تواند یکی از گزینه های مناسب باشد.

پسوند .ws

این پسوند در واقع پسوند ملی برای کشور ساموآی غربی است اما به علت تشابهی که با کلمه ی website دارد، برخی از آن به طور اشتباهی از آن استفاده می کنند. این پسوند از اختصار کلمه ی Western Samoa گرفته شده است.

پسوند .tv

همانطور که احتمالا تا به حال مشاهده کرده اید، اغلب وب سایت های مرتبط با شبکه های تلویزیونی دارای این پسوند هستند. اما این پسوند هم مانند .ws اشتباه گرفته شده و در واقع دامنه ی ملی کشور تووالو است. این پسوند از اختصار کلمه ی Tuvalu گرفته شده است.

پسوند .ac

اغلب سازمان های آموزشی بزرگ، سایتی با پسوند .ac ثبت می کنند؛ زیرا شباهت زیادی به کلمه ی academy دارد. اما این مورد هم پسوند ملی مجموعه جزایر آسنشن می باشد. این پسوند از اختصار کلمه ی Ascension Island گرفته شده است.

پسوند .ir

کشور ما نیز مانند سایر کشورها، دارای پسوند ملی مخصوص به خود است و به همین دلیل اغلب وب سایت های ایرانی از این دامنه استفاده می کنند. این دامنه قیمت مناسبی دارد و برای تمامی سایت ها، با هر نوع هدفی مناسب است. این دامنه خود دارای چند نوع است که در ادامه لیست کاملی از آن ها را در اختیار شما گذاشته ایم:

  • پسوند gov.ir. : مراکز ایرانی دولتی مانند سه قوه، وزارت خانه ها و ارگان های نظامی
  • پسوند co.ir. : شرکت های خصوصی که دارای مجوز فعالیت هستند.
  • پسوند ac.ir. : موسسات آموزش عالی که دارای مجوز قانونی هستند.
  • پسوند sch.ir. : مراکز آموزشی تحت نظر وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی
  • پسوند org.ir. : مراکز علمی و موسسات آموزشی معتبر
  • پسوند net.ir. : شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه و اینترنت که دارای مجوز معتبر هستند.
  • پسوند id.ir. : اشخاص حقیقی ایرانی
انواع پسوند دامنه ی وب سایت ها
انواع پسوند دامنه ی وب سایت ها

جمع بندی از انواع دامنه و خرید آن ها

در ذهن بسایر از افراد این سوال نقش می بندد که برای راه اندازی سایت، چگونه باید دامنه بخریم و یا چه نوع دامنه ای برای کسب و کار و اهداف ما از راحی سایت، مناسب تر است؟

ما در این نوتار تلاش کردیم تا با معرفی پسوند های مهم و رایج به شما کمک کنیم تا فرآیند ثبت دامنه را با موفقیت پست سر بگذارید. پس از انتخاب نامی ساده، ماندگار و منحصر به فرد، در انتخاب پسوند نیز دقت کافی را به خرج دهید.

نام دامنه در واقع هویت برند شماست؛ پس برای خرید دامنه عجله نکنید و از افراد متخصص در این امر مشورت بخواهید.

وبسایت پلاتیوم مرجع آموزش سئو در ایران است. اگر میخواهید سئو را بصورت اصولی و حرفه ای یاد بگیرید حتما دیگر مطالب وبسایت ما را به دقت مطالعه کنید.

چه نوع دامنه هایی برای ثبت وجود دارد؟

پسوندهای .com ، int، net، gov، info، org، name، edu، mobi، biz، travel ، ws.tv ، ac، ir درحال حاضر قابل ثبت هستند.

قیمت ثبت انواع دامنه چگونه است؟

قیمت دامنه ها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال دامنه ir ارزان ترین نوع دامنه است اما دامنه های بین المللی عموما قیمت چند ده برابر دامنه دات آی آر است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.