صفر تا صد PBN یا لینک سازی شبکه ای

0

لینک سازی شبکه ای یا همان PBN یکی از تکنیک های خاکستری است که در دنیای امروز توسط بسیاری از سئوکاران برای بهبود سایت در جهت کسب رتبه بهتر، مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که احتمالا می دانید تکنیک هایی که در دسته بندی سئو کلاه سیاه و یا خاکستری قرار می گیرند، مورد تایید موتور جستجوی گوگل نیستند؛ بنابراین استفاده از این تکنیک ها همان قدر که ممکن است به شما کمک کنند، می توانند به سایت شما آسیب نیز بزنند.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این سری از آموزش سئو به مبحث لینک سازی شبکه ای بپردازیم.

تکنیک PBN (لینک سازی به صورت شبکه ای)

یکی از بخش های اصلی برای سئو سایت، سئو خارجی است. سئوی خارجی شامل تمام فعالیت هایی می شود که در خارج از سایت شما صورت می پذیرند.

بک لینک ها نیز در همین دسته جای می گیرند و قاعدتا هرچه منبعی که به شما لینک داده است از اعتبار بیشتری برخوردار باشد، ارزش و اعتباری که به سایت می بخشد نیز بیشتر خواهد بود.

تاثیر لینک های خارجی بر سئو سایت در حدی مثبت است که سئوکاران به تکنیک هایی برای لینک سازی مانند PBN روی می آورند.

PBN ممکن است در مدت زمان کوتاهی شما را به رتبه ی مدنظر برساند، اما همواره این نکته را به خاطر بسپارید که ممکن است در نبرد با الگوریتم های گوگل شکست بخورد. پیش از هر چیزی بیایید با تعریف این تکنیک آشنا شویم.

PBN چیست؟

PBN در واقع سرواژه ی عبارت Private Blog Networks است که در زبان فارسی با عنوان لینک سازی شبکه ای از آن یاد می شود. همانطور که می توان از نام آن نیز حدس زد، در این تکنیک وب سایت ها و بلاگ های متعددی به صورت یک شبکه به یکدیگر متصل هستند و میان آن ها لینک سازی انجام می شود.

در سال های گذشته که هنوز هوشمندی گوگل و الگوریتم های آن به میزان حال حاضر نبود، افراد با استفاده از این تکنیک به سادگی گوگل را دور می زدند و به کمک این لینک های غیرطبیعی، جایگاه خوبی در موتورهای جستجو کسب می کردند.

با توجه به پیشرفت های چشمگیر و تحسین برانگیزی که گوگل در این سال ها داشته، در حال حاضر قادر به شناسایی این سبک لینک سازی می باشد و سایت شما را پنالتی کرده و یا رتبه های آن را تنزل می دهد.

اگر با وجود چنین ریسک هایی هنوز هم می خواهید از تاثیر PBN بهره مند شوید، بهتر است با الگوریتم پنگوئن گوگل آشنا شوید.

الگوریتم پنگوئن گوگل

در سال 2012 الگوریتمی با نام پنگوئن توسط گوگل ارائه شد. هدف این الگوریتم شناسایی لینک های اسپم و بی کیفیت و مبارزه با سایت هایی است که می خواهند از طریق روش های غیرطبیعی گوگل را دور بزنند.

روش کار الگوریتم پنگوئن به این صورت است که در بازه های زمانی متفاوت به وب سایت شما سر می زند و اگر لینک های اسپم و بی کیفیتی را پیدا کند، آن وب سایت را جریمه می کند.

گوگل از طریق ارائه ی الگوریتم های هوشمند سعی دارد که کارایی روش های کلاه سیاه را به حداقل برساند. جالب است بدانید که این الگوریتم تنها به لینک های ورودی توجه ندارد؛ بلکه لینک های خروجی هر سایت را نیز بررسی می کند.

نکته ی مهم در رابطه با لینک سازی PBN

اولین نکته ای که باید بدانید این است که این تکنیک همانند شمشیری دو لبه است؛ بنابراین اگر تخصص و دانش کافی را ندارید، به هیچ عنوان دست به چنین اقدامی نزنید.

اقدامات بدون دانش و برنامه ریزی صحیح می توانند آسیب هایی به سئو سایت شما بزنند که جبران آن ها غیرممکن و یا هزینه بر است. تکنیک های سئو کلاه سیاه ممکن است در مدت زمان کوتاهی، شما را به عرش برساند اما در مقابل می تواند شما را در یک چشم بر هم زدن به فرش برساند.

تکنیک های قانونی سئو کلاه سفید غالبا در بلند مدت تاثیرگذاری خود را نشان می دهند اما ماندگاری و ثبات آن ها بسیار زیاد بوده و خطری را نیز به همراه ندارند.

چگونه می توانیم لینک سازی PBN انجام دهیم؟

به طور کلی دو مسیر برای این کار وجود دارد. در حالت اول شما می توانید به سراغ کسانی بروید که مالک چنین شبکه هایی هستند. در این حالت شما تنها با پرداخت مبلغی توافقی، می توانید از این شبکه لینک دریافت کنید.

اما در حالت دوم، اگر به عنوان یک سئوکار، برای تعداد زیادی سایت نیاز به چنین شبکه ای دارید، می توانید خودتان با اتصال وبلاگ ها و وب سایت های مختلف، این شبکه را ایجاد کنید تا علاوه بر سایت های خودتان، از طریق لینک سازی PBN برای سایر وب سایت ها نیز درآمدی کسب کنید.

در حالت دوم باید هزینه هایی مانند دامنه، هاست، راه اندازی و نگهداری از این شبکه را نیز در نظر داشته باشید. این انتخاب کاملا به شما و شرایطی که در آن قرار دارید وابسته است و باید برآورد کنید که کدام مسیر برای شما کارایی بیشتری دارد.

چگونه می توانیم تشخیص دهیم، لینک های یک سایت به صورت شبکه ای است؟

اگر در تحلیل رقبا و یا سایر سایت ها نیاز به تشخیص تکنیک لینک سازی خارجی آن ها دارید، تنها کافیست لینک های داده شده ی آن سایت را بررسی کرده و به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • آیا IP های تمامی سایت ها یکسان است؟
  • طراحی ظاهری و قالب تمامی وبلاگ ها و سایت ها مشابه یکدیگر است؟
  • صاحب تمامی دامنه ها یک شخص هستند؟
  • آیا پروفایل هایی که از آن ها لینک گرفته شده، یکسان هستند؟
  • آیا محتوای متنی و یا تصویری آن ها مشابه و یا در یک قالب مشابه است؟

در صورتی که پاسخ سوالات بالا مثبت باشد، تا حد زیادی می توانید مطمئن شوید که این سایت از لینک سازی PBN استفاده کرده است.

اگر علاقمند به یادگیری بیشتر سئو هستید به شما پیشنهاد میکنیم مطلب آموزش سئو به زبان ساده را در وبسایت پلاتیوم بخوانید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.